Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy orgánov SAV » Sekcie vied
Informácie o fonde
Inventár
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

33IV19536
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Žiadosť sekcie na Povereníctvo pôdohospodárstva o poskytnutie údajov o výstavbe ryžovísk na Slovensku; dohoda o spolupráci medzi ÚSTARCH-om a Ústavom stavebních hmot a konštrukcí v obore prefabrikácií a predpätého betónu; poďakovanie Vodohospodárskeho rozvojového strediska na spoluprácu pri prieskume základov priehrady na Lucine u Žermanic.
34IV19546
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Žiadosť Katedry baníctva Baníckej fakulty Vysokej školy technickej o spoluprácu v odbore baníckeho vetrania; žiadosť n.p. Smrečina o stanovisko k výrobe a používaniu drevovláknitých dosiek; návrh Vedecko-výskumného ústavu dopravního na spoluprácu so SAV.
35IV19556
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Žiadosť Povereníctva stavebníctva o vykonanie expertízy pre vyriešenie závad pri výstavbe Drevokombinátu v Hencovciach; návrh Katedry pecí a hutníckej energetiky Hutníckej fakulty Vysokej školy technickej na vedeckovýskumnú spoluprácu so SAV; žiadosť KNV Bratislava o vypracovanie štúdií a generelov kanalizácie obcí Malacky, Šamorín, Čalovo a Senec.
36IV19567
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Správa o stave pracovísk pôdoznaleckého výskumu na Slovensku vypracovaná pre predsedu Správy vodného hospodárstva na Slovensku; poďakovanie Technického múzea v Košiciach za vyhotovenie televízneho zariadenia pre múzeum; ponuka Výskumného strediska odpadních hmot na spoluprácu so SAV v oblasti výskumu odpadových surovín; návrh Technického múzea v Košiciach na menovanie zástupcu SAV do jeho vedeckej rady.
37IV19577
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Návrh celoodvetvového dokumentu o technickom rozvoji stavebníctva vyhotovený Ministerstvom stavebníctva; zápisnica o spolupráci medzi SAV a Povereníctvom školstva a kultúry a Slovenským pamiatkovým ústavom; návrh Povereníctva miestnych palív a naftového priemyslu na zriadenie výskumného a vývojového strediska; žiadosť Vedecko-výskumného ústavu dopravného o technickú pomoc pri aluminiumthermickom zváraní.
38IV19588
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Žiadosť n.p. Stavoindustria o vykonanie expertízy; návrh Podunajskej vodohospodárskej správy na menovanie zástupcu SAV do vedeckej rady; návrh SAV n.p. Lodenice Komárno na spoluprácu pri budovaní lodného výskumu; žiadosť Správy vodných tokov a meliorácií Žilina o vypracovanie návrhu na manipulačný poriadok pre Oravskú priehradu pri ideálnej povodni; podklady pre správu k spoločnému zasadaniu SAV a Povereníctva školstva o spolupráci s vysokými školami.
39IV19598
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Žiadosť predsedu Slovenského výboru pre výstavbu vo veci spolupráce pri riešení problematiky výstavby obcí; návrh výskumnej činnosti Laboratória obrábania Slovenskej vysokej školy technickej; záznam z porady na Slovenskom plánovacom úrade o škodlivosti arzénu v modrokamenskom uhlí; návrh Výskumného ústavu pre mechanizáciu a automatizáciu na menovanie zástupcu SAV do technicko-ekonomickej rady.
40IV19608
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Žiadosť Rudných baní Kremnica o spoluprácu SAV pri výskume banských tlakov; žiadosť Vítkovických železiarní Klementa Gottwalda o vykonanie základného výskumu otázky meracieho zariadenia; súhlas sekcie k vykonaniu expertízy z odboru prečerpávania tepla pre Krajský projektový ústav pre bytovú a občiansku výstavbu; žiadosť Závodov V. I. Lenina Plzeň o spoluprácu pri príprave výroby turboalternátora 200 W.
41IV19618
Styk s rezortnými a inými organizáciami
Zmluva o spolupráci medzi Katedrou hlbinného dobývania Baníckej fakulty Vysokej školy technickej a Ústavom baníctva; správa o spolupráci s vysokými školami; správa o pomoci sekcie a pracovísk sekcie Východoslovenským železiarňam a východnému Slovensku.