Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy orgánov SAV » Sekcie vied
Informácie o fonde
Inventár
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

161V/8195330
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Záznam z celoslovenskej konferencie geológov; rezolúcia z 2. celoštátnej konferencie československých geofyzikov; návrh na usporiadanie 2. meteorickej pracovnej konferencie; zoznam diskusií a konferencií v r. 1953.
162V/8195430
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Návrh programu 6. zjazdu československých geografov; správa o priebehu 2. celoštátnej meteorickej konferencii; uznesenie a príspevky z konferencie pracovníkov vo fluidizačnej technike; správa o konaní konferencie o aktívnych hlinkách; materiály z politickej a odborného školenia chemikov; materiály a správa o polarografickom zjazde; uznesenia 3. celoštátnej hydrometeorologickej konferencie.
163V/8195531
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Rozpočet nákladov a rámcový program chemického zjazdu; správa o priebehu konferencie anorganických chemikov; návrh na usporiadanie konferencie československých fyzikov; program 3. konferencie československých hydrobiológov; návrh na usporiadanie a program konferencie o fyzikálno-chemických metódach; správa o konaní celoštátnej konferencie o možnostiach a perspektíve spracovania rýchlorastúcich drevín; pozvanie a program seminára o využití atómovej enegrie; správa o priebehu a rezolúcia zo 6. zjazdu československých zemepiscov.
164V/8195631
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Žiadosť o usporiadanie konferencie o monokryštáloch; správa o priebehu konferencie o vymedzení prirodzených klimatických oblastí v ČSSR; žiadosť o usporiadanie konferencie vedeckých pracovníkov o úlohách pre zabezpečovanie rozvoja národného hospodárstva a zvyšovanie technickej úrovne československého priemyslu; správa o 10. zjazde spoločnosti pre mineralógiu a geológiu; správa o priebehu celoštátneho zjazdu chemikov-technológov; plán konferencie sekcie na r. 1957.
165V/8195731
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Program a rozpočet konferencie „Buk ako priemyselná drevina“; záznam z porady o príprave III. konferencie o monokryštáloch; návrh na usporiadanie sympózia makromolekulárnej chémie; plán konferencií sekcie na r. 1958.
166V/8195831
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Finančný rozpočet československo-maďarského zjazdu; program a rozpočet konferencie matematikov; záverečné uznesenia z konferencie „Cudzorodé látky v potravinách“; návrh na usporiadanie, program a rozpočet konferencie o Hornej Nitre; návrh na presunutie konferencie o kardiovaskulárne účinných látkach na nasledujúci rok; správa o priebehu poľsko-československej konferencii o spracovaní klimatických pomerov Vysokých Tatier.
167V/8195931
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Pozvanie, program a príspevok celoslovenskej konferencie vedekcých a výskumných pracovníkov; návrh na usporiadanie konferencie o geológii Vysokých Tatier; rezolúcia z 1. konferencie o kardiovaskulárne účinných látkach; návrh na usporiadanie a schválenie konferencie o meteorológii a klimatológii Karpatskej oblasti; správa o priebehu 3. celoštátnej konferencie o anorganickej chémii; návrh na usporiadanie zjazdu chemikov.
168V/8196032
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Návrh na usporiadanie 6. poľsko-československej konferencie o meteorológii Vysokých Tatier; oznámenie o konaní a program sympózia „Chemické účinky jaderných premien“; zoznam vedeckých podujatí sekcie, ktoré sa uskutočnia v Domove vedeckých pracovníkov.
169V/8196132
Konferencie, zjazdy, sympóziá
Návrh na usporiadanie konferencie o Slnku; správa o monotematickom pracovnom seminári; návrh plánu konferencií bez zahraničnej účasti.