Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy organizácií SAV » Ústav experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV
Informácie o fondeÚvod k inventáru
Inventár
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

255D/VII198121
Posudky, expertízy
Žiadosť P. Hrica o určenie príčiny plesne zeleniny; žiadosť o posúdenie vizuálneho lapača vrtivky čerešňovej.
256D/VII198221
Posudky, expertízy
Pripomienky ústavu ku koncepcii výchovy a vzdelávania na stredných odborných školách; pripomienky k učebnici Hurňak–Barinka – Ochrana rastlín pre učebný odbor pestovateľ; stanovisko k otázke uznania porastu sadzačiek kŕmnej repy odrody „Bučanský žlt válec“ na hospodárstve Tehla, SŠM Levice, č. prihlášky 8548; stanovisko k návrhu na poverenie Komplexného výskumného ústavu vinohradníckeho a vinárskeho v Bratislave vedúcim pracoviskom vedecko-technického rozvoaja; posúdenie zdravotného stavu pšenice pre Duslo Šaľa; posudok na americký lep na hmyz Chemstop 1.
257D/VII198421
Posudky, expertízy
Stanovisko k správe M. Otčenáška o súčasnom stave a koncepcii vedného odboru mykológia; správa o výskyte fuzarióz pšenice; posúdenie vplyvu exhalátov z horiaceho smetiska na úrodu zeleniny a ovocia; stanovisko k náplni činnosti Slovenskej entomologickej spoločnosti.
258D/VII198521
Posudky, expertízy
Posúdenie upravených textov hesiel choroby rastlín do Malej encyklopédie Slovenska; správa o výskyte fuzarióz pšenice; stanovisko k mimoriadne silnému výskytu chorôb a škodcov v r. 1985 a predpoklad v rokoch 8. päťročnice.
259D/VII198621
Posudky, expertízy
Námety pre právnu výchovu a propagandu v SAV; vyjadrenie vedeckého redaktora k rukopisu Obecná fytopatologie; rozbor vzoriek hmyzu z Okresnej hygienickej stanice Galanta; vyjadrenie k autoreferátu dizertácie J. Dirlbeka.
260D/VII198821
Posudky, expertízy
Odporúčanie na nákup technológie na produkciu hostiteľa psoty obilnej pre Ministerstvo poľnohospodárstva; pripomienky k vyhláške o ochrane proti zavliekaniu škodcov a chorôb rastlín a burín; pripomienky k zoznamu imunologických termínov do českej publikácie; poradenstvo pri použití lapačov vrtivky čerešňovej; testovanie prípravkov nemeckej firmy BASF proti roztočom; pripomienky k vydaniu prekladu dvoch maďarských publikácií o ochrane rastlín; správa o vyhodnotení cv. pšenice pestovaných na stredných odborných školách v r. 1988; pripomienky k návrhu individuálneho štúdia ochrany rastlín.
261D/VII198921
Posudky, expertízy
Vyšetrenie vzorky kukuričného šrotu od Krajskej hygienickej stanice Bratislava; správa o vyhodnotení cv. pšenice pestovaných na stredných odborných školách v r. 1989; Návrh opatrení vyplývajúcich z referátu V. Bojňanského – Nutnosť prestavby ochrany rastlín v československom poľnohospodárstve.
262D/VII199021
Posudky, expertízy
Oponentský posudok na záverečnú správu Štúdium rezistencie československých odrôd hrachu a bôbu k ekonomicky významným vírusom v ČSSR; oponentský posudok na štúdiu Rozvoj výroby zemiakov; stanovisko k návrhu optimalizácie informačného zabezpečenia vedeckou periodickou literatúrou v Bratislave; posúdenie prihlášky objavu Jozefa Mareka Vezikulárne útvary ako štruktúrne prekurzory biomembrán; podporné stanovisko k rozšíreniu biologických metód ochrany poľnohospodárskych kultúr; odporúčanie odolných odrôd zemiakov pre JRD Lehnice, Vysoká na Morave, Lozorno, Kostolište, Gajary a Gbely.
263D/VII199121
Posudky, expertízy
Rozbor vzorky sadbových hľúz zemiaka pre Poľnohospodárske družstvo Mútne; stanovisko k návrhu odpisu nepredajnej literatúry vo Vydavateľstve Veda.
264D/VII199221
Posudky, expertízy
Rozbor vzorky hmyzu pre M. Šmidovú.
265D/VII199321
Posudky, expertízy
Pripomienky k návrhu zásad zákona o rastlinolekárskej starostlivosti a kontrole hnojív, pôdy a hnojení.
266D/VII199521
Posudky, expertízy
Vyhodnotenie vzoriek viniča pre Výskumný ústav vinársky; expertízy vzoriek exponátov pre Slovenské národné múzeum; stanovisko k akreditácii Výskumného ústavu pôdnej úrodnosti; pripomienky k návrhu zákona o rastlinolekárskej starostlivosti.
267D/VII199621
Posudky, expertízy
Rozbor vzoriek fuzarióz pre Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky; stanovisko k novele STN 463901 Osivo a sadivo ovocných drevín.
268D/VII199721
Posudky, expertízy
Stanovisko k tvorbe vyhlášky o osivách a sadivách; stanovisko k projektu Štúdia vhodnosti pre vybudovanie a prevádzku zariadenia na odchov sterilného hmyzu v Slovenskej republike.
269D/VII199821
Posudky, expertízy
Diagnostikovanie okrasných drevín na vírusové ochorenia; rozbor vzoriek Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho v Košiciach; rozbor vzorky pre Žilinské mliekarne Laktis.
270D/VII199921
Posudky, expertízy
Rozbor poškodených okrasných rastlín pre BT-Decor; výsledky testov insekticídu DIMILIN 48 SC; odborný posudok na sušené huby J. Laura; odborný posudok na pestovanú hlivu ustricovú pre V. Jánoša; odborný posudok na sušené huby pre J. a A. Ilkovičovú; vyjadrenie V. Královej k dizertačnej práci D. Kufejla; vyjadrenie J. Kráľoviča k autoreferátu dizertačnej práce J. Bakuľu.
271D/VII200021
Posudky, expertízy
Expertízny posudok na sušené huby pre Toxikologické informačné centrum NsP L. Dérera; stanovisko k udeleniu Fándlyho medaily Výskumnému ústavu potravinárskemu; správa o výsledkoch pokusov s prípravkom Rimon 10 EC; určenie vzoriek hmyzu pre Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky; posudok pracoviska na dizertačnú prácu Ľ. Mendela.
272D/VII200121
Posudky, expertízy
Rozbor vzoriek jarných jačmeňov pre Správu ochrany rastlín v Košiciach; správa o výsledkoch pokusov s prípravkom Rimon 10 EC; posudok pracoviska na dizertačné práce J. Strigáčovej a P. Hlaváča; stanovisko Ústavu experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV k návrhu merateľných ukazovateľov pre vyhodnotenie úrovne riešenia prvkov v programovom rozpočtovaní SAV.