Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy organizácií SAV » Spoločenskovedný ústav SAV
Informácie o fondeÚvod k inventáru
Inventár
PDF súbor
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

2II19621
Nadriadené orgány SAV
Štúdia o koncepcii budovania vedecko-výskumnej základne ČSAV vo Východoslovenskom kraji.
3II19711
Nadriadené orgány SAV
Analýza vedecko-výskumnej základne na východnom Slovensku a návrhy na jej dobudovanie.
4II19721
Nadriadené orgány SAV
Návrhy na zriadenie pracovísk SAV z oblasti spoločenských vied na východnom Slovensku (Vedecké kolégium vied o umení SAV, Ekonomický ústav SAV, Filozofický ústav SAV, Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra SAV, Historický ústav SAV, Národopisný ústav SAV, Sociologický ústav SAV, Ústav dejín európskych socialistických krajín SAV, Ústav štátu a práva SAV, Ústav vedeckého ateizmu SAV; návrh na zriadenie vysunutého onomastického pracoviska SAV vo Východoslovenskom kraji); zápisnica z 27. zasadnutia Predsedníctva SAV z 26.VI. – návrh na zriadenie SVÚ SAV; zápisnice zo zasadnutí komisie Predsedníctva SAV pre dobudovanie vedeckovýskumnej základne na východnom Slovensku z 28.VI. a 31.X.
5II19741
Nadriadené orgány SAV
Zápisnice zo zasadaní Vedeckého kolégia filozofie a sociológie SAV zo 7.XI. a 12.XII.
6II19751
Nadriadené orgány SAV
Zápisnica zo zasadnutia Predsedníctva SAV z 27.X. a výpis uznesenia; zápisnice zo zasadnutí Komisie pre históriu pri Vedeckom kolégiu SAV pre vedy o spoločnosti zo 14.III. a 20.VI. (príloha: správa Súčasný stav a perspektívy rozvoja histórie na Slovensku); zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 9.IX. a 18.XI.
7II19761
Nadriadené orgány SAV
Požiadavky SVÚ SAV k spoločenskovedným pracoviskám SAV; zápisnica zo zasadnutia Predsedníctva SAV zo 16.XI.; zápisnica z Vedeckého kolégia SAV pre vedy o spoločnosti z 19.II.; referát člena korešpondenta SAV V. Cirbesa na zasadnutí Vedeckého kolégia SAV pre vedy o spoločnosti z 31.V. „XV. Zjazd Komunistickej strany Československa a úlohy spoločenských vied“; zápisnice zo zasadnutí Komisie pre históriu pri Vedeckom kolégiu SAV pre vedy o spoločnosti zo 16. I., 23.IV. a 24.IX.; zápisnica z porady riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 18.II., referát člena korešpondenta SAV V. Cirbesa na porade riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 24.III., zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 15.VI. a 3.XI. (príloha: výťah z kádrového programu rozvoja spoločenskovedných pracovísk na roky 1976–1980); správa o Komisii pre výskum národností SAV.
8II19771
Nadriadené orgány SAV
Zápisnice zo zasadnutí Komisie pre históriu Vedeckého kolégia pre vedy o spoločnosti z 3.II., 1.IV., 27.V. a 30.IX.; zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 23.III., 5.VII. a 13.XII.
9II19781
Nadriadené orgány SAV
Zápisnica zo zasadnutia Predsedníctva SAV z 25.IV.; zápisnice zo zasadnutí Komisie pre históriu pri Vedeckom kolégiu SAV pre vedy o spoločnosti z 24.II., 5.V. a 1.XII.; zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV zo 4.IV. (príloha: správa Plnenie plánu ideologickej aktivity spoločenskovedných pracovísk SAV po XV. zjazde KSČ) a 6.X.
10II19791
Nadriadené orgány SAV
Zápisnica zo zasadnutia Predsedníctva SAV z 24.IX. (návrh vedeckovýskumnej činnosti SVÚ SAV); zápisnice zo zasadnutí Komisie pre históriu pri Vedeckom kolégiu SAV pre vedy o spoločnosti z 23.II., 26.X. a 7.XII.; koncepcia a tematické zameranie vedeckých podujatí spoločenskovedných pracovísk SAV v roku 1979; zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 28.III. (príloha: koncepčný materiál Základné funkcie Spoločenskovedného výskumu, systém a štruktúra jeho vzťahov k spoločenskej praxi), 4.VII., 14.XI. a 21.XII.; zápisnica zo zasadnutia Komisie pre výskum národností SAV z 15.X.
11II19801
Nadriadené orgány SAV
Zoznam úloh vyplývajúcich pre pracovisko z Akčného plánu SAV a z plánu činnosti Oddelenia Predsedníctva SAV pre riadenie pracovísk spoločenských vied na rok 1980; výzva pracovníkom SAV schválená XLI. Valným zhromaždením členov SAV; zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk zo 16.V., 4.VII. a 19.XII.
12II19812
Nadriadené orgány SAV
Koncepcia činnosti a hlavné úlohy pracovísk spoločenských vied – dôvodová správa vedúceho Oddelenia Predsedníctva SAV pre riadenie pracovísk spoločenských vied V. Cirbesa; 37. zasadnutie Kolégia predsedu SAV z 31.III., zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk z 3.II., 27.III., 8.VII. a 3.XII.
13II19822
Nadriadené orgány SAV
Zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk zo 4.III., 3.VI. a 16.XI.
14II19832
Nadriadené orgány SAV
Zápisnice z rozšírených zasadnutí Oddelenia spoločenských vied z 31.III. a 30.VI. (príloha: Správa o účasti spoločenskovedných pracovísk SAV na tvorbe podkladov pre riadiacu činnosť straníckych a štátnych orgánov).
15II19842
Nadriadené orgány SAV
Zápisnice z porád riaditeľov spoločenskovedných pracovísk SAV z 28.IV. a 16.X.
16II19852
Nadriadené orgány SAV
Správa o aktuálnych úlohách v kádrovom zabezpečení spoločenských vied v SAV.
17II19862
Nadriadené orgány SAV
Stanovisko oddelenia spoločenských vied SAV k správe o stranícko-politickej a vedeckovýskumnej práci na SVÚ SAV; hlavné úlohy pracovísk spoločenských vied SAV v 8. päťročnici a dôvodová správa.
18II19882
Nadriadené orgány SAV
Správa o efektívnosti vedeckovýskumnej činnosti pracovísk spoločenských vied.
19II19892
Nadriadené orgány SAV
Návrh na zdokonalenie činnosti SAV v rámci celkovej prestavby spoločnosti; návrh Fóra vedcov a výskumníkov na Slovensku na voľby reprezentatívneho a riadiaceho orgánu SAV na prechodné obdobie; rezolúcia Fóra vedcov a výskumníkov na Slovensku; organizačné zásady a programové vyhlásenie Fóra vedeckých a výskumných pracovníkov na Slovensku; výsledky ankety pracovísk SAV k návrhom na organizačné zmeny v SAV.
20II19912
Nadriadené orgány SAV
Koncepcia výskumu a zameranie činnosti spoločenskovedných pracovísk SAV; vedeckovýskumné projekty pracovísk SAV na rok 1991.
21II19922
Nadriadené orgány SAV
Rozhodnutie Vedeckej rady SVÚ SAV o alternatívach konštituovania novej Rady vedcov SAV; zápisnica zo zasadnutia Predsedníctva SAV z 30.IV.; výzva členov Predsedníctva SAV, výboru Rady vedcov SAV a Výboru Odborového zväzu pracovníkov SAV na zamedzenie politického boja, organizovanie predvolených zhromaždení či realizáciu politickej agitácie v SAV pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami; výzva podpredsedu SAV na zriaďovanie volených vedeckých rád.
22II19932
Nadriadené orgány SAV
Poďakovanie predsedu SAV B. Lichardusa pracovníkom SAV za vynikajúcu reprezentáciu slovenskej sociológie pri rokovaní tretieho Maďarsko-Slovenského fóra v Segedíne; materiál ku koncepcii III. oddelenia vied SAV prediskutovaný na porade riaditeľov a predsedov vedeckých rád pracovísk III. oddelenia vied SAV 5.IV.; vyjadrenie k možnostiam reštrukturalizácie na SVÚ SAV a zásadám reštrukturalizácie pracovísk SAV.
23II19962
Nadriadené orgány SAV
Výsledky prešetrenia obvinenia dr. M. Hamadu z porušenia etiky vedeckej práce; priority vedných programov a zdôvodnenie nosných úloh a špecifických výskumných podmienok v základnom vedeckom výskume v rámci III. oddelenia vied SAV vo vzťahu k čistým vedám o neživej prírode.
24II20002
Nadriadené orgány SAV
Zápisnica z porady riaditeľov Oddelenia vied o spoločnosti a kultúre SAV z 1.III.
25IIs.d.2
Nadriadené orgány SAV
Zásady vzájomných vzťahov pracovísk SAV v Košiciach.