Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy organizácií SAV » Historický ústav SAV
Informácie o fondeÚvod k inventáru
Inventár
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

522XXIV1953147
Komisie
Zápisnica zo zasadania Komisie o preinštalácii historických a národopisných zbierok Slovenského národného múzea; pozvanie na schôdzu Komisie pre výskum diela J. Jesenského; záznam zo schôdze Komisie Zboru povereníkov pre vybudovanie SAV; zápisnica zo zasadania Slovenskej archívnej komisie; záznam z porady Komisie pre zhodnotenie životného diela J. Decretta-Matejovie; zápis z porady Komisie pre vydávanie nových a najnovších prameňov k dejinám ČSR.
523XXIV1954147
Komisie
Pozvánka na schôdzu Komisie pre výskum SNP pri Historickom ústave SAV, Komisie pre súpis pamiatok; memorandum Komisie pre teóriu a dejiny pedagogiky pri SAV Zboru povereníkov vo veci reštaurovania budovy Academie Istropolitany.
524XXIV1955147
Komisie
Menovanie členov pracovnej komisie pre prípravu konferencie o Ľ. Štúrovi; spolupráca s Historicko-archeologickou komisiou pri Archeologickom ústave SAV.
525XXIV1956147
Komisie
Zápisnica zo schôdze Komisie k vydaniu zborníka Tolstoj a Slovensko; pozvánka na schôdzu Stálej komisie pre stanovenie úradných názvov miest, obcí a osád na Slovensku.
526XXIV1957147
Komisie
Menovanie delegáta Historického ústavu SAV do komisie pre posudzovanie návrhov pomníkov Ľ. Štúra.
527XXIV1958147
Komisie
Návrh na zriadenie numizmatickej komisie pri SAV; menovanie Ľ. Holotíka do Komisie pri Ústrednej knižnici SAV; návrh Povereníctva školstva a kultúry na zriadenie komisie pre usmerňovanie používania miestopisných názvov v maďarskej tlači; zápisnice zo zasadania subkomisie pre dejiny slavistiky.
528XXIV1959147
Komisie
Zloženie komisie pre odborné hodnotenie pracovníkov Historického ústavu SAV; zápisnica zo zasadania Numizmatickej komisie pri Historickom ústave SAV; zriadenie Komisie pre dejiny podnikov na Slovensku; menovanie zástupcu Historického ústavu SAV do Komisie pre štúdium nemeckej otázky; zápisnica zo zasadania literárnohistorickej a literárnojazykovednej komisie pri Predsedníctve SAV.
529XXIV1960147
Komisie
Návrh na menovanie členov Slovenskej komisie štátnej pamiatkovej starostlivosti; pripomienky Historického ústavu SAV k organizovanému poriadku Ideovej rady pre starostlivosť o pamätníky; žiadosť Historického ústavu SAV o schválenie komisií pre udeľovanie vedeckých hodností.
530XXIV1961147
Komisie
Menovanie Komisie pre vydávanie prameňov pri Historickom ústave SAV; pozvánka na zasadanie Slovenskej slavistickej komisie; pozvánka na schôdzu Komisie pre dejiny baníctva.
531XXIV1962147
Komisie
Program zasadania Komisie historikov pri III. a IV. oddelení ÚV KSČ; záznam zo zasadania Komisie pre vydávanie diplomatických dokumentov.
532XXIV1963147
Komisie
Menovanie Ľ. Holotíka členom Komisie pre spoluprácu s UNESCO; pozvánka na poradu Komisie pre dejiny Rakúsko–Uhorska pri Historickom ústave ČSAV; na ustanovujúcu schôdzu Komisie pre štúdium antiky a mediavelistiky pri Historickom ústave SAV; na zasadanie Komisie pre vedecké zhodnotenie významu Veľkomoravskej ríše; návrh Komisie pre dejiny baníctva na reorganizáciu múzeí v Banskej Štiavnici.
533XXIV1964147
Komisie
Menovanie zástupcu Historického ústavu SAV do československej komisie pre balkanistiku; spolupráca s komisiou Predsedníctva SNR pre oslavy 500. výročia vzniku Academie Istropolitany; záznam zo zasadnutia pracovnej skupiny Predsedníctva SAV pre prípravu novej koncepcie, zamerania, rozvoja a organizácie riadenia spoločenských vied; návrh na zriadenie Komisie pre súpis rukopisov.
534XXIV1965147
Komisie
Zriadenie Komisie pre výskum dejín krajanov; zriadenie Komisie pre historickú geografiu a kartografiu pri Historickom ústave SAV a zápisnica zo zasadania; zápisnica z 1. porady Ideovej komisie pre Archív SAV.
535XXIV1966147
Komisie
Menovanie zástupcov Historického ústavu SAV do Encyklopedickej komisie a Koordinačnej komisie pre zahraničné styky SAV; zápisnica zo zasadnutia subkomisie pre spoločenskovedný výskum tatranskej oblasti.
536XXIV1967147
Komisie
Zoznam komisií zriadených pri Historickom ústave SAV; návrh na vytvorenie Komisie pre koordináciu výskumu zátopového územia vodného diela Liptovská Mara; zápisnice zo zasadaní Encyklopedickej komisie, Numizmatickej komisie; Komisie pre vydávanie prameňov z obdobia feudalizmu, Komisie pre otázku konzervácie hradného areálu Devín a Komisie pre medievialistiku.
537XXIV1968147
Komisie
Oznámenie Predsedníctva SAV o zriadení Komisie pre vedecké informácie v SAV a o zrušení Knižničnej komisie; program zasadnutia Komisie pre posudzovanie dokumentácie stavieb SAV.
538XXIV1969147
Komisie
Súhlas Predsedníctva SAV s ukončením činnosti Encyklopedickej komisie.
539XXIV1970147
Komisie
Správa o utvorení Komisie histórie medicíny a zdravotníctva na Slovensku; obnovenie činnosti medziústavných odborových komisií pri Vedeckom kolégiu histórie – Komisia pre historickú demografiu, Komisia pre historickú kartografiu, Komisia pre dejiny Rakúsko–Uhorska, Komisia pre vydávanie stredovekých prameňov, Komisia pre numizmatiku.
540XXIV1971147
Komisie
Zriadenie Komisie pre dejiny slovenského národného obrodenia a menovanie jej členov; správa o činnosti Komisie pre vydávanie stredovekých prameňov; zriadenie Komsiie pre dejiny Rakúsko-Uhorska.
541XXIV1972147
Komisie
Prípis Komisie SAV pre koordináciu výskumu Vysokých Tatier vo veci zabezpečenia ďalšieho rozvoja Vysokých Tatier pri rešpektovaní ochrany prírody.
542XXIV1973147
Komisie
Návrh na zriadenie Historickoterminologickej komisie pri Vedeckom kolégiu histórie SAV; menovanie zástupcu Historického ústavu SAV do Slovenskej názvoslovnej komisie.
543XXIV1974147
Komisie
Správa o stave a perspektívach činnosti Komisie pre dejiny kapitalizmu a imperializmu; správa Numizmatickej komisie o príprave osláv kremnickej mincovne.