Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy organizácií SAV » Ústav dejín európskych socialistických krajín SAV
Informácie o fondeÚvod k inventáru
Inventár
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

59II/319505
Personálna agenda
Prijímací dekrét do zamestnania.
60II/319515
Personálna agenda
Zoznam externých spolupracovníkov Československo-sovietskeho inštitútu; žiadosti o prijatia do zamestnania; návrhy na úpravy platov; návrhy na menovanie externých spolupracovníkov inštitútu; žiadosti o pridelenie bytu pre zamestnancov inštitútu.
61II/319525
Personálna agenda
Zoznam členov predsedníctva Československo-sovietskeho inštitútu v Prahe; žiadosti o prijatia do zamestnania; žiadosti o kádrové posudky na bývalých pracovníkov inštitútu; žiadosti o uvoľnenie zo zamestnania.
62II/319535
Personálna agenda
Vládne uznesenie zo dňa 8.XII.1953 o odmeňovaní zamestnancov za významné pracovné zásluhy; návrhy na úpravy platov; žiadosti o prijatia do zamestnania; žiadosti o pridelenia bytov pre zamestnancov ústavu; potvrdenia o zamestnaní; žiadosti o kádrové posudky; žiadosti o uvoľnenia zo zamestnania; návrhy na refundáciu platu.
63II/319545
Personálna agenda
Žiadosti o uvoľnenie zo zamestnania; potvrdenia o zamestnaní; žiadosti o zvýšenie platu.
64II/319555
Personálna agenda
Návrh na zmenu systemizácie u pracovníkov Československo-sovietskeho inštitútu; žiadosť o neplatenú materskú dovolenku; žiadosti o prijatia do zamestnania; žiadosti o priznanie odlučného; žiadosti o povolenie ďiaľkového štúdia; žiadosti o kádrové posudky; návrhy na udelenie odmien za dosiahnuté pracovné výsledky.
65II/319565
Personálna agenda
Žiadosti o prijatia do zamestnania; potvrdenia o zamestnaní; návrh na priznanie funkčného za vedenie oddelenia; návrhy na zmeny platov a systemizácie; návrhy na vyplatenie odmien vedúcim oddelení.
66II/319576
Personálna agenda
Žiadosti o prijatia do zamestnania; potvrdenia o zamestnaní; návrhy na úpravy platov; žiadosť o pridelenie bytu pre zamestnancov ústavu; návrhy na udelenie odmien za pracovné zásluhy; návrh na udelenie Ceny SAV za prácu Slovensko-ruský slovník II. diel.
67II/319586
Personálna agenda
Žiadosti o prijatia do zamestnania; potvrdenia o zamestnaní; návrh na uvoľnenie zo zamestnania; žiadosť o zaslanie kádrového posudku; návrhy na preradenia do vyšších kvalifikačných stupňov; návrhy na udelenie odmien za dosiahnuté pracovné výsledky; návrh na udelenie Ceny SAV za prácu Veľký rusko-slovenský slovník I.
68II/319596
Personálna agenda
Potvrdenia o zamestnaní; žiadosti o prijatie do zamestnania; odporúčanie k menovaniu J. Hagaru docentom; kádrový posudok s. L. Kubasáka; žiadosť o povolenie mimoriadnej dovolenky; návrh na menovanie prof. Bakoša vedúcim oddelenia; návrhy na odmeny pracovníkov za dosiahnuté pracovné výsledky; návrh na udelenie ceny SAV za prácu Veľký rusko-slovenský slovník I.
69II/319606
Personálna agenda
Žiadosť o zaslanie kádrového posudku; návrhy na úpravu platu; potvrdenia o zamestnaní; návrhy na preradenia do vyšších kvalifikačných stupňov; žiadosť o pridelenie miesta z rezervy SAV; návrh na uvoľnenie zo zamestnania s. G. Vlčava a s. M. Krajčovičovej; návrhy na udelenie odmien za dosiahnuté pracovné výsledky.
70II/319616
Personálna agenda
Návrhy na zvýšenia platov vedeckým pracovníkom; žiadosti o pridelenia bytov pre zamestnancov ústavu; žiadosť o zaslanie kádrového posudku; návrhy na preradenia do vyšších kvalifikačných stupňov; potvrdenia o zamestnaní; žiadosti o prijatie do zamestnania; návrh na udelenie odmien za dosiahnuté pracovné výsledky; návrh na udelenie Ceny SAV práci V. Borodovčáka: „Ohlas poľského povstania r. 1863 na Slovensku“.
71II/319626
Personálna agenda
Žiadosti o prijatie do zamestnania; žiadosti o úpravu platu; návrhy na preradenie do vyššieho kvalifikačného stupňa; prijatie pomocných vedeckých síl.
72II/319636
Personálna agenda
Návrhy na preradenia do vyšších kvalifikačných stupňov; žiadosti o pridelenia bytov pre zamestnancov; návrhy na zvýšenia platov; návrhy na udelenie odmien vedúcim oddelení; návrhy na udelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky.
73II/319646
Personálna agenda
Potvrdenia o zamestnaní; návrhy na úpravu platu; návrhy na preradenie do vyšších kvalifikačných stupňov; oznámenia o prijatí pomocných vedeckých síl; návrhy na udelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky.
74II/319656
Personálna agenda
Potvrdenia o zamestnaní; dohody o práci uzavreté s pomocnými vedeckými silami; návrhy na preradenia do vyšších kvalifikačných stupňov; návrhy na zvýšenia platu; žiadosti o pridelenia bytu; návrh na udelenie štátneho vyznamenania Za zásluhy o výstavbu doc. J. Hrozienčikovi, CSc.; návrhy na udelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky.
75II/319667
Personálna agenda
Dohody o práci medzi ÚDESK-om a pomocnými vedeckými silami; žiadosť o odklad vojenského cvičenia; zoznam vedeckých a vysokoškolských pracovníkov ÚDESK-u; potvrdenia o zamestnaní; návrhy na preradenie do vyšších kvalifikačných stupňov; návrhy na úpravu platov; nomenklatúra funkcií; návrhy na udelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky.
76II/319677
Personálna agenda
Žiadosť dr. O. Halagu, CSc. o započatie habilitačného konania; potvrdenia o počte odpracovaných hodín pomocnými vedeckými silami; návrhy na úpravu platu; návrhy na preradenia do vyšších kvalifikačných stupňov; oznámenie o udelení vyznamenania Za zásluhy o československo-sovietske priateľstvo dr. J. Hrozienčikovi; návrh na udelenie odmien pracovníkom za výsledky v práci.
77II/319687
Personálna agenda
Poverenie zastupovania vedúceho oddelenia počas jeho neprítomnosti; dohody o práci ÚDESK-u s pomocnými vedeckými silami; žiadosť o presun termínu nástupu na vojenské cvičenie; zoznam pracovníkov ústavu, ktorí majú kvalifikačné predpoklady na vedúce funkcie; návrhy na udelenie odmien pracovníkom útsavu za pracovné výsledky; návrh na udelenie diplomu vlády a ROH doc. dr. J. Hrozienčikovi, CSc.
78II/319697
Personálna agenda
Zoznam slavistov v ÚDESK-u, ktorí majú vedeckú hodnosť samostatný vedecký pracovník a vyššiu; zoznam osôb, ktoré prichádzajú do úvahy na rehabilitáciu; žiadosť o prijatie do zamestnania; návrh na udelenie odmien pracovníkom za výsledky v práci.
79II/319707
Personálna agenda
Žiadosti o prijatie do zamestnania; zoznam pracovníkov, s ktorými uzavrelo vedenie ÚDESK-u pracovné zmluvy; plán dovoleniek pracovníkov ÚDESK-u; návrhy na zvýšenie platu; návrh na udelenie odmien (riadnych a mimoriadnych) za vyriešené úlohy.
80II/319717
Personálna agenda
Návrh na menovanie dr. V. Borodovčáka zástupcom riaditeľa; potvrdenia o zamestnaní; žiadosti o prijatia do zamestnania; návrhy na udelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky; smernice o predkladaní návrhov o prepožičaní a udeľovaní štátnych a iných vyznamenaní; návrhový list na udelenie odmeny SAV; návrh na udelenie odmeny za vyriešenie vedecko-výskumnej úlohy za prácu: Vedecká ročenka ÚDESK-u.
81II/319727
Personálna agenda
Odborný posudok na dr. V. Krála, DrSc.; prehľad o kádrovej situácii v ÚDESK-u; odborno-politická charakteristika dr. F. Hejla, CSc. k menovaniu členom korešpondentom ČSAV; žiadosť dr. Borodovčáka, DrSc. o preradenie do vyššieho kvalifikačného stupňa; komplexné hodnotenie pracovníkov ÚDESK-u; návrh na menovanie dr. V. Krála, DrSc. za člena korešpondenta ČSAV; žiadosť o prijatie na študijný pobyt; posudok na práce dr. J. Hrozienčika predložené na dosiahnutie hodnosti doktora historických vied; zoznam vyznamenaní, cien a čestných uznaní prof. dr. J. Hrozienčika, DrSc.; pokyny o poskytovaní odmien v SAV; návrh na udelenie diplomu ÚV KSČ, vlády ČSSR a ÚR ROH pre ÚDESK.
82II/319737
Personálna agenda
Prehľad o účasti žien na politickom a hospodárskom živote pracoviska; žiadosť dr. Š. Štvrteckého, CSc. o povolenie publikovať v odborných časopisoch a periodikách; návrhy na udelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky; smernice o udeľovaní cien a odmien SAV; verejné uznanie Predsedníctva SAV a Predsedníctva Slovenského výboru odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy kolektívu autorov knihy „KSČ a naše priateľstvo a spojenectvo so ZSSR“; návrhy na udelenie odmeny SAV Edícii československých dokumentov k dejinám Bulharska; návrh na udelenie Ceny SAV za vedecko-popularizačnú činnosť dr. V. Bystrickému, CSc.
83II/319748
Personálna agenda
Žiadosť o prijatie do zamestnania; pokyny k vykonávaniu hodnotenia nomenklatúrnych kádrov v SAV v r. 1974; žiadosť o pridelenie systemizovaného miesta pre s. Ivaničkovú; zoznam pracovníkov, s ktorými boli obnovené pracovné zmluvy; prehľad o uzavretých mimopracovných pomeroch; návrhový list na udelenie odmeny SAV za viaczväzkovú edíciu dokumentov československo-sovietskych vzťahov.
84II/319758
Personálna agenda
Zoznam členov zboru lektorov SAV z ÚDESK-u SAV; súbeh na obsadenie administratívnej sily; potvrdenia o zamestnaní; žiadosť o pridelenie bytu pre pracovníka ústavu; návrhy na rozdelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky; návrh na udelenie Plakety Ľ. Štúra za zásluhy o rozvoj spoločenských vied dr. V. Borodovčákovi, DrSc.; návrh na udelenie odmeny SAV za edíciu čekoslovenských dokumentov k dejinám Bulharska; návrh Slovenskému literárnemu fondu na udelenie odmeny prof. dr. J. Hrozienčikovi, DrSc. k jeho 60-tym narodeninám.
85II/319768
Personálna agenda
Kádrový program pracoviska na r. 1976–1980; pracovno-politické hodnotenie dr. O. Halagu, CSc.; návrh na úpravu platu zamestnancom; návrh na udelenie štátneho vyznamenania I. stupňa za vynikajúcu prácu dr. J. Pivoluskovi, CSc.; návrhy na udelenie odmien zamestnancom za pracovné výsledky; návrhy na udelenie odmeny SAV prácam: Košice–Balt, Európa na prelome.
86II/319778
Personálna agenda
Potvrdenie o zamestnaní; plán individuálneho rastu kádrov; návrhy na udelenie odmien zamestnancom za pracovné výsledky; návrh na udelenie odmeny SAV dr. Kučerovej za prácu „Chorváti a Srbi v strednej Európe“.
87II/319788
Personálna agenda
Žiadosť o pridelenie bytu pre zamestnanca ústavu; návrhy na predĺženie pracovných zmlúv; rozpis odmeny SAV na autorov publikácie Živý odkaz Veľkého októbra; návrh na udelenie prémie Slovenského literárneho fondu dielu Kolektívna bezpečnosť v minulosti a súčasnosti.
88II/319798
Personálna agenda
Návrhy na predĺženie pracovných zmlúv pracovníkom ústavu; doplnený platový poriadok (výnos PMTIR č. 3/76) o nové funkcie a povolenia; prehľad životných jubileí pracovníkov ústavu; návrhy na rozdelenie odmien pracovníkom za pracovné výsledky.
89II/319808
Personálna agenda
Dohody o prijatí pomocných vedeckých síl; návrhy na úpravy platu; návrh na odmenu Slovenského literárneho fondu práci Dejiny československo-bulharských vzťahov; rozpis odmien SAV za vyriešené vedeckovýskumné úlohy.
90II/319819
Personálna agenda
Návrh na prijatie brigádničky; oznámenia o rozviazaní pracovného pomeru; kádrový program ústavu na r. 1981–1985; návrh na udelenie odmeny Slovenského literárneho fondu práci Kolektívna bezpečnosť alebo neutralita.
91II/319829
Personálna agenda
Oznámenie o zastavení vyplácania funkčných príplatkov; návrh na udelenie odmeny SAV pre prácu V. Bystrického: Kolektívna bezpečnosť alebo neutralita.
92II/39–11
Personálna agenda
Osobné spisy pracovníkov ústavu: Avenarius, A.; Bunčáková, H.; Columbyová, E.; Gonda, F.; Haraksim, Ľ.; Horák, E.; Kováč, D.; Kubasák, L.; Kurucová, M.; Morvajová, M.; Pivoluska, J.; Pollák, P.; Potašová, E.; Raisová, E.; Rečková, E.; Spiritza, J.; Štranchová, T.; Štvrtecký, Š.; Vlčev, G.; osobné spis brigádnickych síl.