Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy orgánov SAV » Vedecké centrá
Informácie o fondeÚvod k inventáru
Inventár
PDF súbor
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

14II19802
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 4.II., 25.III., 24.VI., 14.XI. a 1.XII.; plán zahraničných stykov Arboréta Mlyňany SAV na r. 1981; harmonogram odovzdávania rukopisov základných botanických diel.
15II19812
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 17.II., 3.III., 28.IV., 23.VI., 6.X. a 15.XII.; pripomienky k dohode o zriadení spoločného vedecko-výrobného združenia medzi CBEV SAV a Vysokou školou lesníckou a drevárskou vo Zvolene; plán vedeckých podujatí Arboréta Mlyňany SAV.
16II19822
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 20.I., 7.VII. a 21.X.; žiadosť o nadviazanie spolupráce CBEV SAV s novovytvoreným Ústavom biologickej racionalizácie poľnohospodárskej výroby a Ústavom meracej a vyhodnocovacej techniky; žiadosť riaditeľov CBEV SAV o pomoc pri riešení problémov vo vedeckej výchove v Arboréte Mlyňany SAV.
17II19832
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 28.II., 3.VI., 18.X. a 21.XII.; návrh na udelenie Národnej ceny SSR F. Benčaťovi za dielo „Atlas rozšírenia cudzokrajných drevín na Slovensku...“; plán filozoficko-metodologických seminárov CBEV SAV na r. 1983; pripomienky k rozpracovaniu uznesení 8. pléna ÚV KSČ na podmienky CBEV SAV; ohlas prof. Mamajeva na dielo “Atlas rozšírenia cudzokrajných drevín na Slovensku...“; informácie o vedeckej výchove o CBEV SAV.
18II19842
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 5.III., 12.VI., 5.VII., 9.X. a 18.XII.; návrh na zriadenie Útvaru pre ekologické syntézy CBEV SAV; návrh na zriadenie Komisie pre FMS pri CBEV SAV; návrh edičného plánu neperiodických publikácií Arboréta Mlyňany SAV na 8. päťročnicu; informácia o ocenených prácach v súťaži mladých vedeckých pracovníkov CBEV SAV; návrh na udelenie Ceny SAV F. Hindákovi; informácie o vedeckých podujatiach v CBEV SAV.
19II19852
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 7.III., 4.VII., 8.X. a 18.XII.; správa o priebehu filozoficko-metodologických seminárov v CBEV SAV za r. 1984; návrh na udelenie spoločnej plakety SAV a SÚV SZM J. Pokornému za prácu „Synergický účinok chemických látok v životnom prostredí“; schválenie CBEV SAV za školiace pracovisko v genetike, fyziológii rastlín, mykológii a ekológii; výkaz o štruktúre vedeckých pracovníkov a ich výchove za CBEV SAV; koncepcia personálneho rozvoja Pobočky CBEV SAV pre ekológiu poľnohospodárskej krajiny v Košiciach.
20II19862
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 3.IV., 20.V., 30.IX. a 16.XII.; dôvodová správa a zmluva o zriadení vedecko-výrobného združenia pre ochranu a využitie genofondu voľne žijúcich živočíchov medzi Zoologickým ústavom UK a CBEV SAV; návrh na zriadenie Oddelenia genofondu a šľachtenia drevín; správa o priebehu FMS v CBEV SAV za r. 1986; prehľad ocenených prác v súťaži mladých vedeckých pracovníkov CBEV SAV; výkaz o štruktúre vedeckých pracovníkov a ich výchove v CBEV SAV; požiadavky CBEV SAV na absolventov vysokých škôl; plán kontrolnej činnosti CBEV SAV na r. 1986; úprava plánu devízových zahraničných ciest pracovníkov CBEV SAV v r. 1987; návrh na uskutočnenie zbernej expedície do ČĽR a KĽDR.
21II19873
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 19.II., 29.IV., 29.VI., 30.IX. a 10.XII.; zápisnice zo zasadnutí Pobočky pre ekológiu poľnohospodárskej krajiny CBEV SAV 8.I. a 14.IX.; záznamy z rokovaní Rady Pobočky pre výskum lesných ekosystémov 5.I. a 4.V.; záznam z porady riaditeľov vedeckých centier a pracovísk Oddelenia vied o živej prírode a chemických vied SAV 4.XII.; dohoda o spolupráci medzi ÚEBE a Inštitútom výchovy a vzdelávania Ministerstva poľnohospodárstva a výživy SSR; zmluva o spolupráci medzi Pobočkou CBEV SAV pre ekológiu poľnohospodárskej krajiny a Prírodovedeckou fakultou UPJŠ v Košiciach; správa o priebehu FMS v CBEV SAV za r. 1987; informácie o vedeckej výchove v CBEV SAV; návrh na ocenenie výsledku T. Baraneca „Biosystematická koncepcia rodu Crataegus L. na Slovensku“ na úrovni CBEV SAV; stanovisko riaditeľa CBEV SAV k „Návrhu koncepcie výpočtovej techniky v SAV“; menovanie zástupcu CBEV SAV do Komisie pre vypracovanie návrhu pre systémový prenos VTP do praxe; pripomienky riaditeľa CBEV SAV k návrhu na vytvorenie VVZ pre výskum pesticídov; materiály z vedeckých podujatí organizovaných v CBEV SAV.
22II19883–4
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 22.II., 19.IV., 4.VII., 27.IX. a 19.XII.; zápisnice zo zasadnutí Kolégia riaditeľa Centra 22.II. a 25.X.; záznam z porady riaditeľov vedeckých centier a pracovísk Oddelenia vied o živej prírode a chemických vied SAV 6.IV.; záznam zo zasadnutia vedúceho tajomníka OV KSS a zástupcov CBEV SAV, hodnotenie spolupráce medzi CBEV SAV, Helmintologickým ústavom SAV a vysokými školami; návrh na vytvorenie úseku krajinnej ekológie pri CBEV SAV; harmonogram spolupráce ústavov CBEV SAV s vysokými školami; ročný výkaz o vynálezoch, zlepšovacích návrhoch a priemyslových vzoroch za CBEV SAV; odporúčanie CBEV SAV k „Návrhu na prestavbu celkového života v SAV“; návrh na udelenie spoločnej plakety SAV a SÚV SZM D. Žitňanovi, návrh na udelenie ceny SLF A. Blahutiakovi; návrh na udelenie ceny BALZAN M. Rychnovskej; prehľad ocenených prác v súťaži mladých vedeckých pracovníkov v CBEV SAV; posudok k zlepšovaciemu návrhu „Ochrana proti skladištným škodcom v osive kukurice“; stanovisko CBEV SAV k článku maďarskej spoločnosti pre ochranu životného prostredia o sústave vodných diel Gabčíkovo – Nagymaros; vyjadrenie CBEV SAV k materiálu o prognózovaní vývoja kvality životného prostredia v ČSSR; pripomienky CBEV SAV k materiálu „Skúsenosti z doterajšej činnosti vedeckých centier SAV“; informácie o vedeckej výchove v CBEV SAV; návrhy na účasť pracovísk CBEV SAV na medzinárodných výstavách a veľtrhoch v r. 1988 a 1989; materiály z vedeckých podujatí pracovísk CBEV SAV.
23II19894
Vedecko-organizačné veci
Zápisnice zo zasadnutí Vedeckej rady Centra 7.III., 5.IV., 27.VI., 16.X. a 19.XII.; záznam z porady riaditeľa, vedúcich pracovníkov CBEV SAV a vedúcich oddelení ÚEBE; koncepcia rozvoja Ústavu ekológie lesa; vyjadrenie CBEV SAV k článku J. Koleka „Aby nám veda slúžila“; pripomienky k Návrhu zásad zákona o rastlinnolekárskej starostlivosti; námety Ústavu ekológie lesa na novelizáciu zákona SNR o Tatranskom národnom parku; vyjadrenie CBEV SAV k návrhom na prestavbu námestia 4. apríla v Bratislave; vyjadrenie CBEV SAV k článku S. Priehradného v periodiku Novosti vedy, techniky a ekológie; vyjadrenie CBEV SAV k expedícii Zväzarmu Farmaceutickej Fakulty UK do Austrálie; návrh na vytvorenie Fóra vedeckých pracovníkov ÚEBE; návrh na udelenie zlatého odznaku ocenenia „Za ochranu a tvorbu životného prostredia“ F. Benčaťovi; návrh na udelenie Národnej ceny SSR V. Bojňanskému; prehľad ocenených prác v súťaži mladých vedeckých pracovníkov v CBEV SAV; informácie o vedeckej výchove v CBEV SAV; návrhy na účasť pracovísk CBEV SAV na veľtrhoch a výstavách v r. 1989 a 1990; materiály o vedeckých podujatiach v CBEV SAV.
24II19904
Vedecko-organizačné veci
Návrh na zriadenie spoločného pracoviska pre teoretickú pedológiu v Nitre; stanovisko k otvorenému listu pracovníkov Ústavu krajinnej ekológie SAV pracovníkom Ústavu ekológie lesa SAV; návrh kritérií na preradenie pracovníkov do kvalifikačných stupňov za CBEV SAV; stanovisko CBEV SAV k návrhu na udelenie spoločnej ceny ČSAV a AV NDR pracovníkom Ústavu krajinnej ekológie ČSAV a Ústavu pre geografiu a geoekológiu AV NDR.